Clauze abuzive OTP


Clauzele ABUZIVE OTP din  
 CONTRACT DE CREDIT IPOTECAR CU NOVATIE SI TRANZACTIE pentru persoane fizice 2015 

din Programul de Conversie OTP15

de AntiOTP Grupul,

13 decembrie 2015


Pe 9 decembrie in Bucuresti, OTP Bank România a lansat programul de conversie a creditelor în franci elvețieni.

​​​Documentul de adeziune, preformulat de OTP poate fi accesat prin siteul oficial OTP Bank aici :

ATENTIE , din START va trebui sa acceptati Termenii si Conditii OTP pt prelucrarea datelor cu caracter personal, termeni care sunt abuzivi.


Daca nu sunteti de acord cu aceasta conditie abuziva de mai sus, mergeti la o Sucursala OTP si depuneti cerere inregistrata pentru eliberarea documentelor. Alternativ, daca nu sunteti interesati de Oferta Otravita OTP 2015 Nr. 2 (pt necunoscatori cititi Oferta Otravita OTP 2015 [nr. 1] si Documentul in sine cu marja abuziva 6,77% aici ) puteti sa accesati informatiile generice referitoare la aceasta oferta prin link-urile de mai jos:


​1. INFORMATII Standard 

https://www.scribd.com/doc/292963521/INFORMATII-STANDARD-LA-NIVEL-EUROPEAN-PRIVIND-CREDITUL-PENTRU-CONSUMATORI


Informatii care acum in 2015 va sunt prezentate, insa v-au fost omise, cand ati semnat contractele paguboase ale OTP  in perioada 2006-2008, incalcand astfel dreptul consumatorului stabilit prin Ordonanta nr. 21/1992, (prezentat impreuna cu toata legislatia din domeniul protectiei consumatorului pe pagina noastra Legislatie) care spune ca :

Art. 18.
Consumatorii au dreptul de a fi informaţi, în mod complet, corect şi precis, asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor oferite de către operatorii economici, astfel încât să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lor, între produsele şi serviciile oferite şi să fie în măsură să le utilizeze, potrivit destinaţiei acestora, în deplină securitate.

NOTA

Banca OTP se va apara inIntampinarisi Note scrise depuse la instante in litigiile pe clauze abuzive cu faptul ca Directiva 2008/48/CE din 23 Aprilie 2008 (pe de alta parte, data foarte importanta pt cei care au luat credite de nevoi personale dupa aceasta data, dar sub 75.000 EURO) care prevede obligatia legala a OTP Bank asupra prezentarii Informatiilor standard la nivel european privind creditul pentru consumatori inca nu exista in momentul semnarii contractelor de credit incheiate anterior 23.04.2008. 

Acest fapt este adevarat, insa cum se vede mai sus, din Art. 18, Ord 21/1992, Banca OTP, totusi avea obligatia legala de a va prezenta toate aecste informatii, intrucat dreptul de a fi informaţi, în mod complet, corect şi precis, asupra caracteristicilor esenţialeale serviciilor oferite de către operatorii economici contine si dreptul de a fi informat asupra tuturor acestor informatii care au fost incluse in Dir 2008/48/CE. 2. CONTRACT DE CREDIT IPOTECAR CU NOVATIE SI TRANZACTIE pentru persoane fizice

https://www.scribd.com/doc/292963682/CONTRACT-DE-CREDIT-IPOTECAR-CU-NOVATIE-SI-TRANZACTIE-OTP


Acest Contract de Credit Ipotecar cu novatie si tranzactie pentru persoane fizice de adeziune propus, este un abuz de drept al Bancii OTP si un atac public de rea-credinta asupra ordinii publice din Romania, ordine publica ocrotita de Dir 93/13, asa cum Curtea de Justitie a constatat in jurisprudenta ei constantaEste inadmisibil ca intr-un stat de drept din UE, unde exista o banca centrala care printre alte atributiuni are si cea de supravghere prudentiala, ca un astfel tip de contract de credit care este destinat catre 10.500 de persoane fizice, asa cum a declarat directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi,  sa fie aprobat spre a fi folosit catre publicul larg de catre Banca OTP. Vorbim aici de Banca Nationala a Romaniei, BNRPe deasupra BNR mai are tupeul sa si organizeze Seminarii pe aceasta tema (gasiti una aici la 19 februarie 2015)


3.Oferta personalizata pentru clientii cu credite in derulare ipotecare OTP garantate in CHF

Oferta 0​           -  Discount 22,50%   (Fara proces)

Oferta 1 COS   - Discount 22,50%   (Fara proces)

Oferta 2 PIN     - Discount 15% -  (Proces pe rol vs. OTP)

Oferta 3p KLE  - Discount 5% -  (Decizie Definitiva vs OTP in instanta)

Oferta 4p PET  - Discount 5%-  (Decizie Definitiva vs OTP in instanta)

Gasiti afisat cateva dintre ofertele personalizate (anonimizate si cu calcule rate RON). 


Cu ajutorul vostru, si cei care urmaresc postarile Antiotp Grupul de pe Facebook vom expune in viitorul apropriat toate clauzele abuzive din acest Nou Contract OTP, care este parte integranta a unei manevre a Bancii OTP de a ademeni cati mai multi Clienti neinformati si creduli si cu cunostinte juridice aproape nule, pentru a semna un document legal care sa le limiteze si mai mult drepturile pe care le au ca si consumatori in relatiile cu operatorul economic numit OTP Bank. 

Aceasta manevra disperata a OTP Bank vine pe fondul a catorva evenimente marcante din ultima perioada, dar care nu se limiteaza la:


- I.  Hotararea Nr. 4075/2015 din 01.07.2015 a Tribunalului BUCURESTI in care Av. Avram Codrut a reusit, intr-unul din multele litigii pe denominare RON rate lunare sa reuseasca sa convinga instanta sa "Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate... la art. 12.2 teza a II a, art.12.3 şi art.12.4. Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior".  Decizia pe fond inca nu a fost redactata, si urmeaza Apelul OTP. Pentru a intelege magnitudinea soartei acestei decizii, cititi foarte atent Art. 1.2. (b) ii, liniuta a doua (randurile 7-12, pag 3) din Contractul mai sus prezentat:


 (b) Fiecare dintre Clienti confirma prin prezenta si declara ca, in schimbul renuntarilor si concesiilor facutede Banca,       renunta la:

  [...]

   ii. orice pretentii de natura financiara sau de alta natura, care decurg din sau sunt in legatura cu:
      [...]
​     - moneda in care a fost acordat si pus la dispozitie si rambursat periodic creditul in bazaContractului Initial pana la data prezentului Contract, obligatiile Bancii de a informa Clientii inlegatura cu potentiala fluctuatie a cursului CHF ca moneda a creditului si impactul acesteiaasupra Clientilor, precum si in legatura cu consecintele oricarei fluctuatii negative a cursuluiCHF, indiferent daca orice astfel de elemente pot fi considerate de catre o instanta ca afectatede o cauza de nulitate absoluta sau nulitate relativa in baza legislatiei aplicabile.

- II  Decizia ICCJ nr. 3864 din 4 decembrie 2014 nr.Secţia a II-a civilă, semnalata si de Av Gheorghe Piperea in postarea sa de pe FB din 29.10.15, decizie istorica, unde legiuitorul a stabilit ca un contract de credit din punct de vedere al caracterului abuziv al unor clauze cuprinse în el, trebuie analizat, cu precădere din perspectiva Legii nr. 193/2000,  Directivei nr. 93/13/CEE,  jurisprudenței CJUE şi  jurisprudenţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în această materie, decat din punctul de vedere al Codului Civil, care contine si nominalismul.

Pe intelesul tuturor, ICCJ a stabilit ca legislatia din sfera protectiei consumatorului prevaleaza principiul nominalismului. 


#clauzeabuziveOTPProgramulConversie    #clauzeabuziveOTPNovatie   

www.clauzeabuziveOTP.com​C AntiotP Grupul

pentru reproducere text sau parti din text, respectati dreptul de autor si precizati adresa de web sursa:

http://www.clauzeabuziveotp.com/contract-novatie-si-tranzitie---clauze-abuzive.html