18 februarie 2015 - HUNEDOARA - Sucursala DEVA

Organizator : Georgiana Boita, contact: 0729637154

Urmatoarea actiune: 16 martie 2015

Acoperire media: 

Observator, Antena 1          Protest într-o cutie de pantofi    Youtube: goo.gl/uB0uDp 

Hunedoara Libera           Rata unui credit în franci elvețieni achitată cu șapte kilograme de monede

AGERPRES                    Rata unui credit în franci elvețieni achitată cu șapte kilograme de monede

​antena3  ​Rata unui credit în franci elvețieni, achitată cu 7 kilograme de monede: Doresc să protestez şi să trag un semnal de alarmă!

Vocea Transilvaniei  ​​RATĂ cu GREUTATE: o clientă și-a achitat rata la bancă în monede cântărind 7 kilograme

Descriere actiune:

de Georgiana Boita
"Buna , totul a decurs foarte repede de aseara de pe la ora 19 si pana azi dimineata cu ajutorul d-nei Josan , apropo multumesc mult de ajutor , ca altfel nu reuseam.  Josan a sunat pe un domn din deva care are si el credit la volsbank si spre bucuria noastra am aflat ca lucreaza la ziar la servus hunedoara. Si uite asa la ora 11 a fost toata lumea acolo tv presa, am fost socata. A fost foarte bine. Am avut suport si a iesit bine.
Cred ca am fost in jur de 20, 30 de oameni. Tipa de la Antena Deva s-a si grabit sa facem interviul sa termine pana la ora 13 ca Antena Bucuresti vroia stirea (n.r. reportajul video mai sus)
Cand am intrat in banca toata lumea era la ghiseu. Nici un client. Ma asteptau. Deja aveau cutii de carton pregatite sa separe monedele. S-au comportat bine. Erau speriati. Se vedea pe fata lor. De la director pana la casier, toti stateau, parca asteptau ceva... Am dat cutia cu monede. Casiera a spus sa stau la ghiseu sa fiu martora la numararea banilor. Cu monedele a durat cam 2 ore. Si apoi am depus cate 1 leu. Am facut vreo 20 de tranzactii de 1 leu. Caserita nu a comenntat deloc.  M-a intrebat de 2 ori daca se poate spala pe maini. Era murdara de la monede. Apoi a spus la paznic sa deschida usa ca ea nu mai poate de cald.  In cele 3 ore le-am blocat programul, internetul de 2 ori din cauza tranzactiilor."


23 FEBRUARIE 2015 -  SUCURSALA BRASOV

Organizator : Mugurel Krausz, contact: 0720 397437
Urmatoarea actiune:  martie 2015

​Digi24  Protest la sediul băncii. Un braşovean a plătit o rată cu 48 de kilograme de monezi

Realitatea  Un braşovean şi-a plătit rata cu monede de aproape 50 de kilograme

Descriere actiune:

de Mugurel Krausz:

"Multumesc pentru suport si felicitari. Ideea este ca au taiat la montaj multe lucruri spuse de mine, am turuit destul in fata camerelor insa au avut ca si obiectiv realizarea unui material nu mai mare de 3 minute, deci in esenta vroiau sa nuanteze stirea fara sa apuce sa difuzeze tot. 
Evenimentele s-au derulat in urmatorul mod:
Odata intrat in banca doamnele de la ghiseu nu au stiut cum sa reactioneze fiind primul protest de acest gen la sucursala lor. Functionarii bancii au sunat si la firma de paza cu care au contract pentru a trimite o echipa operativa cu scopul de a preintampina orice eveniment neplacut si de a impiedica totodata accesul televiziunilor in incinta bancii.Mi-am luat si sotia cu mine pentru a ma ajuta sa ocup si cel de-a doilea ghiseu de tip casierie. Dupa ce mi-am prezentat scuzele de rigoare celor doua doamne aflate acolo pentru ce vor urma sa indure si dupa ce le-am si argumentat de ce am ales acest tip de protest (ca lipsa de transparenta si refuz de renegociere a contractului) , m-am apucat sa despachetez. Din acel moment au inceput sa numere banutii si sa-i aranjeze in saculeti, fiecare saculet continea 500 monede. Intre timp o colega (nu cunosc numele si functia ei) a pomenit ceva despre existenta acestei masinarii de numarat monede intr-o sucursala de la Sf.Gheorghe, urmand sa mearga cineva sa o ridice de acolo pentru a simplifica procesul de numarare. Pe la ora 10:20 am mai discutat in exteriorul sucursalei si cu cei de la Kanal D care au realizat un reportaj mai amplu (sunt curios cate din lucrurile punctate de mine vor aparea in reportajul lor) iar la scurt timp dupa ce am intrat inapoi in sucursala a sosit si acel aparat de numarat monede...Mentionez ca pe toata durata protestului clientii care veneau sa efectueze  tranzactii le puteau face la alte 2 ghisee deschise ad-hoc in scopul de a nu perturba activitatea lor in intregime. Aici as mai mentiona ca angajatele bancii l-au instruit pe agentul de paza aflat la intrarea in sucursala sa redirectioneze toti clientii catre aceste ghisee temporare.Pe tot parcursul sederii mele in acea sucursala nu s-a interesat nimeni de situatia contractului meu de ipoteca, nu m-a chemat nimeni la discutie, nu a fost interesat sa afle de ce am ales aceasta modalitate...doar spre sfarsit am discutat cu acele doua doamne care numarau monedele despre situatia creata. Ele nu mi-au putut da raspunsurile dorite insa mi-au sugerat sa le mai las o cerere in scris, de data aceasta mult mai explicita in ceea ce priveste doleantele mele si sa astept sa fiu contactat. Referitor la acea persoana care ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru negociere, ea lipseste cu desavarsire-nu exista nicio astfel de persoana desemnata de catre banca care poate negocia. Doamnele de la ghiseu mi-au spus ca ma pot ajuta doar cu acea reducere la dobanda lunara cu 1,5% pe o perioada de 3 luni,  pe care am refuzat-o evident.
In jurul orei 12 am parasit sucursala OTP ... cu speranta ca poate vor accepta macar o discutie daca nu sunt dispusi la negociere."


Campania #datiunbanpentruOTPan

Depuneri succesive de monede de 1 ban (10 bani) la Sucursale/Agentii OTP


Clauze abuzive OTP